3D-трансляція фіналу Ліги чемпіонів на екрані ЕКТА в Швеції

03.07.2011

Гетеборг (Швеція), 28 травня 2011. Пряма трансляція фінального матчу Ліги чемпіонів УЄФА між командами «Манчестер Юнайтед» і «Барселона», що закінчився перемогою останньої, була здійснена в 3D-форматі. Замовником та організатором трансляції виступила компанія Viasat, виконавцями - компанія VIDEOFORCE і орендний підрозділ компанії ЕКТА. 


Футбольний матч демонструвався на відеоекрані ЕКТА моделі iLVM 6C-B розміром 6,4х3,6 м. Трансляція здійснювалася через тюнер з супутникового каналу Viasat Sport 3D. Крім цього сигналу на екран виводився також 2D сигнал з тюнера і 3D-сигнал з комп'ютера. Усі сигнали приймалися системою управління ERMAC (виробництва ЕКТА) по HDMI 1280x720, при цьому екран мав роздільну здатність 1024х576. Для перегляду відео у форматі 3D використовувалися окуляри Volfoni.


Розміри залу елітного клубу, де проходила трансляція футбольного матчу, становили 23 х 15 м. Завдяки високій роздільній здатності екрану вже на відстані 6 метрів можна було переглядати відео без напруги для очей. Екран пропрацював без збоїв 11 годин, що послужило черговим доказом надійності всіх інженерних розробок ЕКТА. Представники компанії Viasat, що організувала це яскраве спортивне шоу, були вражені можливостями, які надає відеоекран та обладнання провідного європейського виробника для створення спортивних фан-зон. За результатами останніх найбільших міжнародних виставок професійного візуального обладнання трансляція відео у форматі 3D на великих світлодіодних екранах є одним з найактуальніших напрямків модифікації масових заходів.


Партнери ЕКТА в країнах Західної Європи, Балтії та Скандинавії (компанії EVENTECH, EKTA Vision GmbH і VIDEOFORCE) регулярно здійснюють технічну підтримку значних спортивних подій за допомогою обладнання виробництва ЕКТА. Так, одним з найбільш масштабних проектів ЕКТА в Європі стало створення фан-зон на території кількох міст Німеччини та Швейцарії для демонстрації матчів Чемпіонату світу з футболу, який проходив в Південно-Африканській республіці з 11 червня по 11 липня 2010 року. Крім того, ЕКТА є технічним партнером більшості масштабних спортивних подій на території України.