Светодиодний годинник на площі Незалежності

05.01.2011

Закінчилася реконструкція головного годинника країни на Будинку профспілок на майдані Незалежності (Київ). Старий електронний годинник вичерпав себе і морально, і фізично. Встановлений більше 30 років тому він вже не відповідав сучасному рівню мультимедійних технологій.


Для цих цілей ЕКТА розробила 2 нові моделі світлодіодних екранів серії LED-Wall Outdoor (EasyLED Outdoor), які відрізняються високою яскравістю, якістю передачі зображень і надійністю в експлуатації: LVM 24C4-E і LVM24C3-Е. З світлодіодних модулів кожної моделі побудовані 2 екрани розміром 7х3,9 м. Крок фізичного пікселя (Real Pixel Pitch) в обох моделях екранів дорівнює 24 мм.

 

Завдяки системі автоматичного коригування яскравості, залежно від рівня зовнішньої освітленості (для кожного екрану окремо) світлодіодні екрани ЕКТА серії LED-Wall Outdoor транслюють однаково якісні зображення і при прямому сонячному світлі, і в темний час доби. Така система не тільки забезпечує комфортність сприйняття інформації, але також значно (до 30%) економить електроенергію і продовжує термін служби світлодіодів.


Тепер на 2-х екранах вежі Будинку профспілок можна показувати повнокольорове відео, в т.ч. зі звуком. А це означає, що головний годинник України став головним «телевізором» країни, на якому будуть показувати новини, прямі трансляції з місць подій, прогноз погоди, рекламу і, звичайно ж, поточний час.